23472212 1775059165869079 255792345743836571 n

Από τον ψυχολόγο του σχολείου

Ηρακλή Φοβακη

 

Μέσα από  τις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνουμε παγκοσμίως καλούμαστε, ο καθένας προσωπικά, να ξεπεράσει τον εαυτό του. Πολυ απλά, ξεπερναμε τον εαυτό μας όταν κάνουμε πράγματα που σε συνηθισμένη κατάσταση δε θα κάναμε ή που συνεχώς αναβαλλαμε. Ιδιαιτερα δύσκολο για όσους ειναι γονείς που δεν έχουν να σκεφτούν μόνο τον εαυτό τους αλλά πρώτα και κυρίως τα παιδιά τους. Ειναι ώρα να καταλάβει ο ένας τον άλλον καλύτερα ή να κατανοήσει ο πατέρας, που εργάζεται πολλες ωρες, ποσος χρονος απαιτείται για να φροντισει η μητέρα τα παιδια της μεσα στο σπίτι, ακόμα κι αν ειναι η μοναδικη της ασχολία! Είναι γεγονός ότι πλέον οι σύζυγοι δεν βλέπονται πολύ κατα τη διάρκεια της ημέρας λόγω των υποχρεώσεων τους κι αυτο συχνά τους απομακρύνει. Ας γίνει, λοιπόν, αυτή η συνθήκη μια ευκαιρία για επικοινωνία, γνωση,ενσυναίσθηση. Αυτη η δυσκολία, βέβαια, μεγαλώνει για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ενας γονέας καλείται να διαχειριστεί τη μοναξιά και τις εσωτερικες του συγκρούσεις παράλληλα με τους φόβους και τις συμπεριφορές των παιδιών του. Σημαντικό ειναι, με κάθε τρόπο, να θυμηθείτε και να ξαναζωντανέψετε το παιδί που έχετε μέσα σας! Κι Αυτό έχει ανάγκη να εκφράσει το συναίσθημα του, να παιξουν μαζί του, να το αγκαλιάσουν και να το καταλάβουν, ακόμα κι αν αυτό αδυνατεί να εκφραστεί. Ενας γονιός που ξέρει να διαπαιδαγωγεί το παιδί μέσα του, ξερει να διαπαιδαγωγεί το παιδί δίπλα του. Ας θυμηθουμε πόσες ώρες έχουμε παίξει στο παιδικό μας δωμάτιο απομονωμένοι με τα παιχνίδια μας και τους ήρωες της φαντασίας μας, χωρις να μας νοιάζει ποιος είναι στο διπλανό δωμάτιο. Από σας εξαρτάται με ποιον θα παίξετε, με ποιον θα μοιραστείτε αυτο το δωμάτιο... Ετσι, στις τωρινές δύσκολες συνθήκες θα ανακαλυψετε πράγματα καινούρια, όχι μόνο για τον εαυτό σας αλλα και τους γύρω σας και πάνω  απ' ολα για τα ίδια σας τα παιδιά. Ολοι έχουμε ανάγκη τον άλλον, ακόμα κι αν είναι ο άλλος μας εαυτός.Ας δώσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωριστούμε καλυτερα!

IMG 20200414 085600

ΠΡΟΒΗ ΜΑΡΙΑ 

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΊ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΊ

 

 

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΠΡΟΒΗ ΜΑΡΙΑ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΒΙΑ : ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΉΘΕΙΑ

 Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα
Δωρεάν νομική βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα.Το νέο αυτό Πρόγραμμα του Δήμου ονομάσθηκε "Ολες ασφαλείς" και στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων και τη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας, που γνωρίζει έξαρση σε όλο τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε εξαιτίας των έκτακτων αναγκών των γυναικών που υφίστανται βία και θέτει σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης.
Οι γυναίκες μπορούν να καλέσουν στο 210-5210645, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-16.00 ή/και να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.
Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας Στις γυναίκες θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ  ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ 

ΜΑΡΙΑ  ΠΡΟΒΗ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 https://docs.google.com/document/d/1Ed9j1veKFGbIIAtiiVogLwqokRtk5Wo-MSy3j0a1ldI/edit

Διαδραστική κάρτα για το Πάσχα απο την Εκπαιδευτικό Αικ. Μπλιάγκου , την Νηπιαγωγό Μ. Κουτουβέλη,την Εικαστικό Αλ. Μακρή , την Πληροφορικό Ελ. Παρασκευοπούλου & τη Λογοθεραπεύτρια Θ. Οταπασίδου
 
Περισσότερες εκπλήξεις μέσα από τη συνεργασία μας!
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & πατάμε τον παρακάτω σύνδεσμο για να χαρούμε !
 

 Διαδραστική κάρτα ,αποτελούμενη από παραμύθι , τραγούδια , και πασχαλινές εκπλήξεις.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.thinglink.com/scene/1305480351396659203