23472212 1775059165869079 255792345743836571 n

Να τα πούμε ???
Τα είπαν λοιπόν οι μαθητές του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ στον Δήμαρχο της πόλης μας Dimitris Karnavos
Dimitris Karnavos
 
Και του χρόνου , χωρίς μάσκες και με υγεία !!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 
FB IMG 1617302695457
 Σήμερα επισκέφθηκε το 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ και 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και προσέφερε χυμούς και μπισκότα  αλλά και την αγάπη και στήριξή του στους μαθητές μας.
Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Ένωσης κ. Βούλα Κοσμίδου , την κ. Βασιλική Κολυβίρα , τον κ. Γιάννη Παπαργυρίου , τον κ. Νάσο Πρέντζα και  την κ. Μπικόφ Μάνια.
Τους ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ευτυχισμένο το νέο έτος και πάντα υγεία .
 
FB IMG 1617301131689
 
FB IMG 1617301127252

IMG 20200414 085600

ΠΡΟΒΗ ΜΑΡΙΑ 

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΊ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΊ

 

 

Κατά το Σχολικό έτος 2020-21 λειτουργούν  οι Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) σε σχολικές μονάδες ΠΕ  της Δ΄Αθήνας (σχετική η Φ.8/12115  -  14/10/2020 απόφαση της Δ/νσης ΠΕ Δ΄ Αθήνας).

 

Το 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ως Κέντρο Υποστήριξης του 2ου ΣΔΕΥ (Σχολικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Υποστήριξης) διαθέτει  μία Ψυχολόγο και μία Κοινωνική Λειτουργό ώστε να στελεχωθούν οι ΕΔΕΑΥ των σχολικών μονάδων :

4ο , 8ο , 15ο , 20ό Δημοτικά Σχολεία Καλλιθέας και   6ο Νηπιαγωγείο Ν.Σμύρνης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  2ου ΣΔΕΥ :   ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΑΥ 4ου ΔΗΜ.ΣΧ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ :  ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΑΥ 8ου ΔΗΜ.ΣΧ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΑΥ  15ου ΔΗΜ.ΣΧ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ :  ΚΑΛΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΑΥ 20ού ΔΜ.ΣΧ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ :  ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΔΕΑΥ  6ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ : ΦΑΛΚΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

 

ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΕΔΕΑΥ :  ΜΠΑΚΑΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΔΕΑΥ : ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

 

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΠΡΟΒΗ ΜΑΡΙΑ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΒΙΑ : ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΉΘΕΙΑ

 Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα
Δωρεάν νομική βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα.Το νέο αυτό Πρόγραμμα του Δήμου ονομάσθηκε "Ολες ασφαλείς" και στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων και τη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας, που γνωρίζει έξαρση σε όλο τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε εξαιτίας των έκτακτων αναγκών των γυναικών που υφίστανται βία και θέτει σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης.
Οι γυναίκες μπορούν να καλέσουν στο 210-5210645, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-16.00 ή/και να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.
Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας Στις γυναίκες θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

Νέες οδηγίες για τη διαχείριση κρουσμάτων COVID 19

Διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19:

Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.
Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19

Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του παιδιού

Απομόνωση του παιδιού σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας
Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από το παιδί και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν
Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων–ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).
Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του παιδιού με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση (βλ. Παράρτημα), θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy... sto-spiti/).

Διαχείριση μέλους του προσωπικού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Εάν ένα μέλος του προσωπικού εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και με ευθύνη του ειδοποιείται το σχολείο.
Εάν ένα μέλος του προσωπικού εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όταν είναι στο σχολείο, αποχωρεί από το χώρο του σχολείου μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Αν χρειαστεί να περιμένει στο σχολείο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, παραμένει σε απομόνωση στον καθορισμένο χώρο φορώντας απλή χειρουργική μάσκα και τηρώντας τις διαδικασίες που περιγράφονται στην ενότητα 1.Α για τους μαθητές.
Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία του ίδιου και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το μέλος του προσωπικού χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση (βλ. Παράρτημα), θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.
Εν αναμονή του αποτελέσματος, το μέλος του προσωπικού παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida- ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/).
Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κοροναϊό είναι θετικό

Γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή το μέλος του προσωπικού ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας ή/και τον/την διευθυντής/τρια της σχολικής μονάδας.
Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 του σχολείου επικοινωνεί:

Α) με τις οικογένειες των παιδιών του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής,

Β) με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης,

Γ) με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Αποστέλλει την ίδια μέρα δελτίο ιχνηλάτησης

Α) στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.),

Β) στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επικοινωνεί:

Α) με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 1135 ή 210.5212.054) για συνδρομή στην επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου, εάν αυτή χρειαστεί,

Β) με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 213.1510.984-85-86) ως φορέα υπεύθυνογια την ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, Γ) με την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για γνωμοδότηση προς αυτήν (Συνημμένο 2) σχετικά με την τυχόν αναστολή της λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων ή όλης της σχολικής μονάδας.

Γίνεται ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων που κινήθηκε το κρούσμα.
Όσον αφορά στο άτομο με επιβεβαιωμένο COVID-19:

-Το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα του 10ημέρου να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού) εφόσον το τμήμα φοίτησης βρίσκεται σε λειτουργία.

-Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ.

Όσον αφορά στις στενές επαφές του ατόμου με επιβεβαιωμένο COVID-19:

Αναγνώριση και καταγραφή των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματοςαπό τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 του σχολείου.
Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

 

Διαδραστική κάρτα για το Πάσχα απο την Εκπαιδευτικό Αικ. Μπλιάγκου , την Νηπιαγωγό Μ. Κουτουβέλη,την Εικαστικό Αλ. Μακρή , την Πληροφορικό Ελ. Παρασκευοπούλου & τη Λογοθεραπεύτρια Θ. Οταπασίδου
 
Περισσότερες εκπλήξεις μέσα από τη συνεργασία μας!
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & πατάμε τον παρακάτω σύνδεσμο για να χαρούμε !
 

Σήμερα στο σχολείο τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λάζαρος Λασκαρίδης , ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής ΠΕ κ. Γιώργος Καλαμπαλίκης και η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων -Κηδεμονων Καλλιθέας κ. Βούλα Κοσμίδου. Ευχή όλων μας, ακόμα και στη δύσκολη χρονική περίοδο που είμαστε , να προσφέρουμε το καλύτερο για την εκπαίδευση των παιδιών μας και αν υπάρχει λίγο γκρίζο στη ζωή μας να το απαλύνουμε και να το φωτίσουμε ... Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους με υγεία ! 

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

119438545 4410651595643143 5941675990882324889 n

119450239 4410651845643118 6045758003739193445 n

 

 Διαδραστική κάρτα ,αποτελούμενη από παραμύθι , τραγούδια , και πασχαλινές εκπλήξεις.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.thinglink.com/scene/1305480351396659203

 

Από τον ψυχολόγο του σχολείου

Ηρακλή Φοβακη

 

Μέσα από  τις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνουμε παγκοσμίως καλούμαστε, ο καθένας προσωπικά, να ξεπεράσει τον εαυτό του. Πολυ απλά, ξεπερναμε τον εαυτό μας όταν κάνουμε πράγματα που σε συνηθισμένη κατάσταση δε θα κάναμε ή που συνεχώς αναβαλλαμε. Ιδιαιτερα δύσκολο για όσους ειναι γονείς που δεν έχουν να σκεφτούν μόνο τον εαυτό τους αλλά πρώτα και κυρίως τα παιδιά τους. Ειναι ώρα να καταλάβει ο ένας τον άλλον καλύτερα ή να κατανοήσει ο πατέρας, που εργάζεται πολλες ωρες, ποσος χρονος απαιτείται για να φροντισει η μητέρα τα παιδια της μεσα στο σπίτι, ακόμα κι αν ειναι η μοναδικη της ασχολία!

Είναι γεγονός ότι πλέον οι σύζυγοι δεν βλέπονται πολύ κατα τη διάρκεια της ημέρας λόγω των υποχρεώσεων τους κι αυτο συχνά τους απομακρύνει. Ας γίνει, λοιπόν, αυτή η συνθήκη μια ευκαιρία για επικοινωνία, γνωση,ενσυναίσθηση. Αυτη η δυσκολία, βέβαια, μεγαλώνει για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ενας γονέας καλείται να διαχειριστεί τη μοναξιά και τις εσωτερικες του συγκρούσεις παράλληλα με τους φόβους και τις συμπεριφορές των παιδιών του. Σημαντικό ειναι, με κάθε τρόπο, να θυμηθείτε και να ξαναζωντανέψετε το παιδί που έχετε μέσα σας! Κι Αυτό έχει ανάγκη να εκφράσει το συναίσθημα του, να παιξουν μαζί του, να το αγκαλιάσουν και να το καταλάβουν, ακόμα κι αν αυτό αδυνατεί να εκφραστεί. Ενας γονιός που ξέρει να διαπαιδαγωγεί το παιδί μέσα του, ξερει να διαπαιδαγωγεί το παιδί δίπλα του. Ας θυμηθουμε πόσες ώρες έχουμε παίξει στο παιδικό μας δωμάτιο απομονωμένοι με τα παιχνίδια μας και τους ήρωες της φαντασίας μας, χωρις να μας νοιάζει ποιος είναι στο διπλανό δωμάτιο. Από σας εξαρτάται με ποιον θα παίξετε, με ποιον θα μοιραστείτε αυτο το δωμάτιο...

Ετσι, στις τωρινές δύσκολες συνθήκες θα ανακαλυψετε πράγματα καινούρια, όχι μόνο για τον εαυτό σας αλλα και τους γύρω σας και πάνω  απ' ολα για τα ίδια σας τα παιδιά. Ολοι έχουμε ανάγκη τον άλλον, ακόμα κι αν είναι ο άλλος μας εαυτός.Ας δώσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωριστούμε καλυτερα!